news-detail-img news-detail-overlay

Ervaar je spanning in de keel-, nek- en/of schouderspieren?

Verminder spanning met Manuele Facilitatie van de Larynx

dinsdag, 2 maart 2021


Denk bijvoorbeeld aan 'een brok in je keel gevoel' (globusklachten), slikklachten of overbelasting van de stem. Dan is Manuele Facilitatie van de Larynx (MFL) een manier om dit te verlichten en verminderen.

Onze logopediste Veerle Koenen heeft zich hierin gespecialiseerd. Zij past masseer- en stretchtechnieken toe waardoor de spieren in bovengenoemde regionen worden gerelaxeerd. De spierfuncties van de stem worden weer (beter) toepasbaar tijdens het lesgeven, vergaderen, acteren, zingen of simpelweg een gesprek met iemand in uw omgeving. Tijdens de behandelingen wordt er ook aandacht gegeven aan stemtechnieken, zodat de ontspanning van je keel en stem blijft bestaan.

Wanneer de stemband moet revalideren na een operatie of wanneer je als beroepsspreker, zanger of acteur stemklachten wil voorkomen dan is MFL ook een geschikte behandeling.

Indien je twijfelt of je één van deze klachten ervaart of je wilt meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021