news-detail-img news-detail-overlay

Even voorstellen: Stephanie Hansen

dinsdag, 13 oktober 2020

De gezichten achter Praatjuf

"Ik vind het mooi om te zien dat kinderen weer zelfvertrouwen krijgen en meer durven, omdat ze beter te verstaan zijn voor hun omgeving."

Iedere maand stellen wij een Praatjuf logopediste aan je voor. Deze keer: Stephanie Hansen. Zij is 34 jaar en woont in Doetinchem met haar man, een zoon van drie jaar, een dochter van één jaar en hun Jack Russell Guus.


Wat is jouw achtergrond?

Ik heb de opleiding 3 SPW gedaan en voor onderwijsassistent gestudeerd. Daarna ben ik naar de HAN in Nijmegen gegaan voor mijn studie Logopedie. Hier ben ik in 2010 afgestudeerd.

Sinds wanneer werk je bij Praatjuf en hoe is dat zo gekomen? 

In 2011 ben ik gaan werken bij Logopediepraktijk Elderveld in Arnhem-Zuid. Deze praktijk is in februari 2019 overgenomen door Praatjuf. Ik was toen nog met zwangerschapsverlof dus heb ik alles van een afstand meegekregen. Vanaf die tijd werk ik voor Praatjuf en ben ik van een klein team naar een grotere organisatie gegaan. Sinds augustus 2019 werk ik bij de praktijk in Didam, dichterbij huis dus dat scheelt mij veel reistijd. En dat niet alleen, door de gezellige en gemoedelijke Achterhoekse mentaliteit en sfeer zit ik hier helemaal op mijn plek.


Wat vind je belangrijk in jouw werk als logopediste? 

Dat ik ouders, kinderen en neurologische cliënten kan helpen en ondersteunen in de communicatie. Dit is wel een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om mee te komen in de maatschappij. Door oefeningen, tips en adviezen help ik ze verder om zo weer te kunnen participeren in de samenleving.

Wanneer ervaar jij werkplezier?

Het is een heel gevarieerd en leuk beroep met een uiteenlopende doelgroep. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen weer zelfvertrouwen krijgen en meer durven, omdat ze beter te verstaan zijn voor hun omgeving. Dat ouders meer rust krijgen doordat er minder frustratie is en dat ze je hier zo dankbaar voor zijn. Dat ik een mooie tekening krijg of een knuffel en dat ouders aangeven dat het kind met plezier komt. Dat maakt dat ik dit werk met plezier doe. Bij volwassen cliënten vind ik het mooi om te zien dat de hulpvraag verholpen is en dat ze met de lach de deur uitgaan.

Welke reactie van een cliënt is jou bijgebleven?

Een volwassen cliënt die erg onverstaanbaar sprak zei tijdens de evaluatie: "Ik heb weer zin gekregen om een gesprek aan te gaan met iemand en hoef me hier niet meer voor te schamen." Dat vond ik heel erg mooi om terug te krijgen. Of een kind dat zei: "Ik ga je missen juf, vooral de spelletjes die we altijd deden."


Waar komen wij jou tegen als je niet aan het werk bent?
In de sportschool waar ik 1-2 per week een lesje bodypump meepak om even te ontspannen. Daarnaast ben ik ook weleens te vinden in de bioscoop of op het terras. Maar het meeste ben ik thuis met mijn kinderen en gaan we lekker spelen, wandelen, knutselen, bakken.

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021