news-detail-img news-detail-overlay

Geen zin om te lezen? 3 manieren voor meer leespret

dinsdag, 13 oktober 2020

Het begint al in de kleuterklas: kinderen leren dan dat woorden uit letters bestaan en hoe deze letters heten. Ze leren het verschil horen tussen klanken of woorden die op elkaar lijken, welke letters je hoort in een woord en hoe je van letters een woord kunt maken. Maar wat nu als je kind problemen ervaart en geen plezier heeft in het (voor)lezen? Praatjuf deelt 3 tips.

  • Spelenderwijs lezen
    Wanneer je kind geen interesse heeft in voorlezen en letters kan je hier al spelenderwijs mee aan de slag gaan. Lopen jullie bijvoorbeeld samen in de supermarkt, vraag je kind wat er op het bord staat. Of maak samen een tekening en schrijf daar een verhaal bij dat je kind zelf mag voorlezen.
  • Online media
    Er zijn luisterboeken, e-books en andere projecten waar literatuur samen wordt gebracht met online media en die de leesvaardigheid stimuleren. Kinderen hoeven dus niet alleen maar plezier te beleven aan papieren boeken. En kiest je kind liever voor een stripboek of avonturenboek, ook dit zijn boeken.
  • Logopedie
    Als een kind moeite blijft houden met letters leren, kunnen horen waar een woord mee begint of rijmen dan kan een logopedist iets betekenen. De logopedist doet onderzoek of er een probleem is in de taal en/of spraak. De logopedisten van Praatjuf werken nauw samen met de scholen om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Praktijkhouder Maaike Hendriks: "Voor kinderen vinden wij het erg belangrijk dat zij vooral met plezier naar Praatjuf komen. Onze therapie wordt dan ook altijd op een speelse wijze gegeven." Zo wordt leren lezen een leuke ontdekkingsreis voor ieder kind!

Heb je twijfels over de taalontwikkeling van jouw kind? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en advies.

 


Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021