news-detail-img news-detail-overlay

Heb jij Corona gehad?

Samen komen we er bovenop

woensdag, 29 april 2020

Heb jij Corona gehad? Samen komen we er bovenop


UDEN: Ernstig of langdurig ziek zijn kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid.

Na Covid-19, ook wel Corona, ervaren veel mensen langdurige klachten. Bijvoorbeeld moeite met ademhaling, spierzwakte, verminderde conditie, ondervoeding, slikklachten, heesheid, problemen bij het uitvoeren van werk/hobby, communicatieproblemen, concentratiestoornissen, angst en/of depressie.


NXT Fysio heeft daarom samen met logopedie Praatjuf een zorgteam samengesteld, gespecialiseerd om deze patiënten de juiste zorg te kunnen bieden. Afgestemd op de klachten die horen bij de nasleep van dit vervelende virus. Samen hebben zij een zorgplan geschreven waarin ze elkaar ondersteunen naar jouw herstel.


Het zorgteam bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten van NXT Fysio, logopedisten van Praatjuf, een ergotherapeut van NXT Ergo, diëtisten Ria van Dijk & Lieke van den Krommenacker) en indien nodig psychologische ondersteuning.


Door het volgen van gerichte bijscholing, door samenwerking met de longnetwerken Nederland en Chronisch ZorgNet en door het continue volgen van de ontwikkelingen en richtlijnen van het REACH-netwerk (UMC Amsterdam), gaat het zorgteam altijd aan de slag met de meest recente inzichten over de revalidatie van deze specifieke groep patiënten. Multidisciplinair en continue afgestemd op de laatste ontwikkelingen.


Wij staan als team klaar om u de juiste ondersteuning te geven bij uw herstel. We hebben kennis en ervaring met longpatiënten en begeleiden daarnaast veelvuldig patiënten weer op de been te komen na ziekenhuis opname en/of langdurige ziekteverschijnselen. Om het maximale uit uw herstel te halen is een intensieve samenwerking tussen de longfysiotherapeut, de logopedist, de diëtist en de ergotherapeut essentieel.


Het eerste contact zal plaatsvinden met de logopedist en/of een fysiotherapeut. Zij stellen samen met u een revalidatietraject op en staan intensief in contact met de andere zorgverleners. Behandeling kan bij u aan huis, in de praktijk of via beeldbellen. Van een paar tips tot een volledig herstelplan. Alles om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.


Samen komen we er weer bovenop!


Voor een intake kun je contact opnemen met:

NXT Fysio: tel. 088 – 26 26 000 | [email protected] | www.nxtfysio.nl

Praatjuf; : tel. 0413-262683 | [email protected] | www.praatjuf.nl

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021