news-detail-img news-detail-overlay

Het belang van vriendschap voor de taalontwikkeling

woensdag, 29 juli 2020

Het hebben van vriendschap(pen) is voor bijna iedereen belangrijk, ook voor kinderen. Vanaf drie jaar hebben peuters al een voorkeur met wie ze het liefst om willen gaan. Samen lopen, bij elkaar in de buurt willen zijn of elkaar aanraken. Dit is belangrijk voor de sociale vaardigheden van een kind en voor het zelfvertrouwen. De geborgenheid van vriendschap geeft kinderen een veilige omgeving om zich te ontwikkelen.

Een kind dat zich veilig voelt zal ook eerder durven te vertellen, ook aan andere kinderen. Door met elkaar te spelen en dingen samen te ontdekken, leren kinderen weer veel nieuwe dingen bij, waaronder nieuwe woordjes. Ook kunnen kinderen elkaar helpen, waardoor zij weer nieuwe woorden oppikken.

Rol van ouder
Als ouder kun je met je kind praten over vriendjes en vriendinnetjes. Vraag bijvoorbeeld met welke kinderen het veel speelt of wie zijn of haar beste vrienden zijn. Samen hebben jullie een gesprek waarbij de taal- en emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd. Bezoek ook regelmatig vrienden met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd zodat ze van elkaar kunnen blijven leren.

WIN! Vriendschapsarmbandjes
Het is vandaag De Dag van de Vriendschap en daarom mag Praatjuf twee vriendschapsarmbandjes van Sieraadjes&Zo weggeven! Hoe doe je mee? Ga naar onze Facebookpagina of Instagram, like onze pagina's en laat weten waarom je deze armbandjes wilt winnen. Deze actie loopt t/m 1 augustus 2020.Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021