news-detail-img news-detail-overlay

Leuke en leerzame spellen voor de kerstvakantie

woensdag, 16 december 2020

Deze kerstvakantie wordt anders dan voorgaande jaren. We kunnen er minder op uit en ook de feestdagen zullen we op een andere wijze vieren. Omdat we dus meer en een langere periode thuis zullen zijn deelt Praatjuf een aantal leuke en leerzame spellen en oefeningen die je samen met je kind kunt doen deze vakantie én die de taal stimuleren.

 • De leestrainer
  Hier vind je allerlei oefeningen om woorden te leren. Voor verschillende leeftijden.
 • Juf Jannie leren met kinderen
 • Op zoek leuke apps voor kinderen? De kinder-apps van juf Jannie zijn educatieve Nederlandstalige apps gericht op kinderen vanaf drie jaar. Met o.a. apps om te leren lezen, schrijven en om te oefenen met rekenen.
 • Squla
 • De apps van Squla bevatten educatieve content en motiverende spelelementen zodat je kind altijd en overal kan oefenen! En jij als ouder hebt altijd en overal inzicht in de resultaten van je kind. Je kind speelt alle quizzen en games op tablet en mobiel. Of speel samen met vrienden en doe een Watergevecht tegen elkaar.

Benieuwd naar meer online spellen en oefeningen? Kijk op onze website.

De volgende drie spellentips delen wij ook graag met jou:

 • De Magnetische letterdoos
  Met deze letterdoos kan je kind spelenderwijs letters leren en herkennen. Met de magneten maak je woorden af of maak je eigen woorden. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.  
 • Woezel en Pip Houten blokken
 • Met deze leuke kleurige blokken ontwikkelt een kind de hand- oog coördinatie op een speelse manier. De set beschikt over 50 stukken in verschillende kleuren en vormen waar je kindje mee kan bouwen, stapelen en spelen. Door er mee te spelen komt de fantasie van je kindje tot leven, kan het vertellen over wat het ziet en kan je vragen stellen aan je kind waarmee je de taalontwikkeling op speelse wijze stimuleert. Uiteraard kan dit ook met andere houten blokken.
 • Het Electro spel
 • Door middel van de rode en blauwe kabeltjes verbind je iedere vraag met het juiste antwoord. Heb je het antwoord goed? Dan gaat het lampje vrolijk branden. Met meer dan 350 opdrachten, onder andere letters en (leren) lezen en op verschillende niveaus.

De spellen stimuleren de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van een kind en biedt veel speel- en leerplezier!  

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021