news-detail-img news-detail-overlay

Volwassenen: "Praten lukt niet meer zo goed..."

Communicatie; een belangrijke levensbehoefte.

dinsdag, 27 juni 2017

BEMMEL: Na een hersenbloeding of beroerte, kan iemand problemen krijgen met praten. Men komt niet meer goed uit zijn/haar woorden en kan niet meer aangeven wat hij/zij nodig heeft. Dit zorgt voor frustratie en heeft effect op de persoon zelf, maar ook zeker op zijn of haar omgeving. 

Afasie

Afasie is een taalstoornis ten gevolge van hersenletsel; ontstaan door bijvoorbeeld een beroerte of een ongeval. Mensen met afasie kunnen problemen hebben met het begrijpen en/of spreken van taal, lezen en schrijven. Het één zeggen, het andere bedoelen: mensen met afasie overkomt dit dagelijks. Het frustreert als je niet meer zelf de krant kan lezen, wat eerder wel iedere ochtend kon. Afasie is bij iedereen anders!

Dysartrie

Dysartrie is een spraakstoornis, wat kan ontstaan door een beroerte, hersentumor en/of een progressieve ziekte zoals Parkinson, MS of ALS. Dysartrie geeft vaak problemen in de verstaanbaarheid. Dit kan komen doordat de spieren van lippen, tong, gehemelte en stembanden niet meer goed worden gebruikt. De spraak kan soms klinken alsof je met een dubbele tong praat.

Logopedie

Logopedie kan uitkomst bieden. Samen zoeken we naar de beste manier om te helpen. Dit kan zijn in de vorm van therapie en/of door het geven van adviezen voor cliënt en omgeving. Kwaliteit van leven staat voorop. De logopedisten van Praatjuf/ Praatcoach werken nauw samen met andere disciplines om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Neem voor meer informatie contact met ons op. Of kijk op de Praatcoach website.

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021