news-detail-img news-detail-overlay

"Logopedie onder schooltijd werkt"

Interview Christine van Mullem, directeur van basischool de Borgwal in Bemmel

dinsdag, 16 juni 2020

Christine van Mullem, directeur van basisschool De Borgwal in Bemmel, sprak met Wendy over de samenwerking met Praatjuf: "Het is een meerwaarde dat de logopediebehandeling onder schooltijd plaatsvindt."

Daltonbasisschool De Borgwal bestaat uit acht groepen en is de kleinste school in Bemmel. Christine: "Sinds 2014 zijn wij een Excellente school en daar zijn we bijzonder trots op. Er zijn ruim 7000 basisscholen in Nederland en daarvan maar 64 Excellent. Hier zijn wij er één van! Dit is een groot compliment voor de leerlingen, ouders en collega's van De Borgwal."

De samenwerking met externe partijen is bij De Borgwal goed op orde. Dit is één van de redenen waarom de inspectiebeoordeling zo goed is. "De samenwerking met Praatjuf begon ongeveer 12 jaar geleden. Maaike, oprichtster van Praatjuf, kwam iedere dag als ouder op onze school. We raakten in gesprek en ons contact groeide uit tot een mooie samenwerking."

Praatjuf  'in huis'
Op dit moment is een logopediste van Praatjuf twee á drie dagdelen per week aanwezig op De Borgwal om leerlingen te begeleiden. Door de korte lijnen kunnen leerkrachten direct met vragen over taal- en spraakontwikkeling terecht bij de logopediste. "Het is fijn om even te kunnen sparren en daarbij het juiste advies te ontvangen. Hierdoor groeit ook de expertise van ons team. We kunnen ouders gemakkelijk informeren én kinderen kunnen onder schooltijd hun logopediebehandeling krijgen. Voor ouders is dit een meerwaarde omdat zij de logopedie niet alleen buiten schooltijd hoeven te organiseren. Zij hebben direct contact met de logopediste van Praatjuf over de voortgang en oefeningen voor thuis."

Passend onderwijs 
Voor kinderen die logopedie volgen hoort deze behandeling bij het lesprogramma waardoor logopedie onderdeel uitmaakt van onderwijs op maat. "Voor ieder kind bieden wij weektaken op maat aan, zo geven wij echt passend onderwijs.  Wij begeleiden de kinderen op deze manier zo goed mogelijk bij hun ontwikkeling en het werkt! Ze ronden groep 8 af met zoveel meer bagage, dat bestaat niet alleen uit taal en rekenen. Ze gaan vol vertrouwen en sociaalvaardig bij ons de deur uit. Het zijn stuk voor stuk krachtige talenten!"

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021