x

Heb je een vraag? Bel ons! Bereikbaar van ma t/m vrijdag van 08:30 - 17:00

Praatjuf
Praatjuf

Praat­juf als oplei­der: Ont­moet onze sta­giai­res

Geschreven door: Dominique van den Boogaard op 09 september 2023

Leestijd 6 minuten 6 min

Bij Praatjuf creëren we ruimte om toekomstige logopedisten ervaring op te laten doen. Wij vinden het belangrijk om onze kennis en enthousiasme voor dit mooie vak te delen. In samenwerking met de HAN en Fontys, bieden wij daarom een dynamische leeromgeving. Hier ruilen studenten hun studieboeken in voor echte praktijkervaring.

De toekomst van logopedie begint hier

Wanneer je de deuren van de Praatjuf praktijk binnenloopt, voel je meteen de bruisende energie. Dit is geen gewone tijd bij Praatjuf. We hebben namelijk het genoegen om zes (!) sprankelende nieuwe gezichten in ons team te verwelkomen: Onze stagiaires. Ieder stralend en vol verwachting van wat komen gaat. Ze staan aan het begin van hun reis, met rugzakken vol dromen en ambitie. Maak kennis met deze bijzondere groep jonge mensen, die klaarstaan om het mooie vak eigen te maken, om te leren, te groeien en te bloeien in hun nieuwe rol. 

4 Snuffelstagiaires

Vier van onze zes nieuwkomers bevinden zich in de opwindende fase van de snuffelstage. Deze enthousiaste eerstejaars studenten staan te popelen om te gaan verkennen hoe het voelt om als logopedist aan de slag te gaan. 

Wat maakt een snuffelstage zo speciaal? Zie het als een exclusieve rondleiding achter de schermen. Hier krijgen ze niet enkel theorie voorgeschoteld, maar duiken ze in de praktijk. Ze ontdekken, absorberen en voelen aan den lijve wat het vak van logopedist écht inhoudt. Bij ons komen ze niet alleen om te leren, maar ook om de inspiratie en passie te vinden die hen voor het leven zal vormen.

Een brok aan ervaring

Onze stagiaires hebben het voorrecht om zij aan zij te werken met ervaren Praatjuf logopedisten. Dit betekent dat ze meekijken tijdens sessies. Dat ze de fijne kneepjes van het vak leren en de geheimen van effectieve communicatietherapie ontdekken. Dat ze ervaren hoe waardevol en dankbaar het is om cliënten met spraak- en taalproblemen te helpen. En dat ze inzicht krijgen in de diversiteit van onze cliënten. Van kinderen die worstelen met taal, tot volwassenen die bijvoorbeeld na een beroerte hun spraakvermogen willen herwinnen; Onze stagiaires krijgen het allemaal te zien.

Waarom is dit essentieel?

Stel je voor: een wereld vol enthousiaste, bekwame logopedisten, gedreven door een brandend verlangen om te helpen. Dat is precies waarom het zo belangrijk is om deze sprankelende vonk al vroeg in de opleiding te ontsteken. Logopedie is niet zomaar een academische route; het is een roeping. We willen naast het delen van boekenwijsheid, ook het vuur in hun harten aanwakkeren. Want passie? Dat is de echte gamechanger. 

Het vak draait om het gevoel dat je krijgt wanneer je ziet hoe een cliënt voor het eerst duidelijk communiceert. Het gaat over het geluk dat je voelt wanneer een kind zijn eerste woorden verstaanbaar spreekt. Het gaat om de impact, de verandering, en vooral, om het leven van anderen te verrijken door de kracht van communicatie. En daar ligt de ware magie van logopedie. En die magie geven wij graag door aan de volgende generatie logopedisten.

Tot Slot...

Aan onze enthousiaste stagiaires: Jullie zijn de sprankelende sterren van Praatjuf. Welkom aan boord! Terwijl jullie je reis hier bij ons beginnen, willen we dat jullie weten, hoeveel we jullie inzet en enthousiasme waarderen. Deze ervaring is ontworpen om jullie meer te bieden dan alleen kennis en vaardigheden. We willen jullie inspireren, motiveren en voorbereiden op een mooie logopedie carrière.

Aan onze trouwe cliënten en lezers: Wanneer je de vrolijke gezichten van onze stagiaires ziet, denk dan even terug aan het moment dat jijzelf begon aan een nieuw avontuur. Herinner je die mengeling van opwinding en onzekerheid? Laten we samenwerken om hun start soepel en leuk te laten verlopen. Dus, de volgende keer dat je in de praktijk bent, geef ze een bemoedigende glimlach, een vriendelijk woord of gewoon een simpel “hoi”. Want zij vertegenwoordigen de frisse wind en innovatieve ideeën die de toekomst van logopedie zullen vormgeven!

Toekomstige stagiaire: Wil jij ook de magie van het vak logopedie beleven bij Praatjuf? Bekijk dan de vacatures en solliciteer. 

Praatjuf

Vind je dit een leuk artikel? Deel hem dan!

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

Schrijf je in

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

Schrijf je in

Meer nieuws

Heb je twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling?

Download dan de praatjuf app

Praatjuf Telefoon

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Binnen enkele minuten inzicht in taalontwikkeling

Gebruik de Praatjuf Logopedie Check App om eenvoudig en snel te onderzoeken of er sprake is van een spraak- of taalachterstand bij je kind.

  • De Praatjuf app is gratis
  • De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen
  • Bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
  • Beschikbaar voor iPhone & Android smartphones

Je vindt onze app in de Store.

Play Store
DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Kwaliteitsregister
NVLF Logo
Parkinson Net
Stichting Liz
Unik
Praatcoach
Werken bij Praatjuf

Inschrijven

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen