x

Heb je een vraag? Bel ons! Bereikbaar van ma t/m vrijdag van 08:30 - 17:00

Praatjuf
Praatjuf

Praat­juf: Com­mu­ni­ca­tie is een le­vens­be­ho­ef­te

Geschreven door: Maaike Hendriks op 11 november 2016

Leestijd 3 minuten 3 min

Maaike Hendriks is de praktijkhouder van Praatjuf (voor kinderen)/ Praatcoach (voor volwassenen) praktijken voor logopedie. Samen met een team van logopedisten werkt ze met kinderen en volwassenen die logopedie nodig hebben. Van vroeger kennen we het beeld van stotterende kinderen, die van de logopediste 'bijles' kregen. De Praatjuf/ Praatcoach van nu doet veel meer! Daarbij worden vele belanghebbende disciplines betrokken! 

Samenwerking bij kinderen 

Praatjuf hanteert korte lijnen met alle betrokkenen rondom een kind. Om de taal- en spraakontwikkeling van een kind zo goed mogelijk te stimuleren is het belangrijk om met school afspraken te maken en waar mogelijk de inhoud van de behandeling af te stemmen op de leerstof die het kind op school aangeboden krijgt. Als er goed overleg is tussen de instanties, werkt dat ook tot een beter resultaat. Bovendien worden problemen sneller gesignaleerd. In samenwerking met school, consultatiebureau, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal zorgen wij voor een goede kwaliteit van de zorg rondom een kind. 

Samenwerking bij volwassenen 

Praatjuf/ Praatcoach vindt het belangrijk om samen te werken met alle betrokken disciplines rondom een cliënt. Denk hierbij aan familie, mantelzorger, thuiszorg, (huis)arts en andere therapeuten. Dit allemaal om de kwaliteit van de behandeling te waarborgen. Praatcoach is aangesloten bij ParkinsonNet. Dit wil zeggen dat Praatcoach gespecialiseerd is in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson en dat er wordt samengewerkt met alle betrokken disciplines. Praatcoach luistert en kijkt verder dan alleen haar eigen praktijk. Bij Praatjuf/ Praatcoach staat de kwaliteit van de zorg rondom de cliënt centraal. 

Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekeraar en wordt 100% vergoed. Bij Praatjuf/ Praatcoach streven wij er naar om je direct te helpen bij aanmelding, er is geen wachtlijst.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies. Of kijk op de Praatcoach website.

Praatjuf

Vind je dit een leuk artikel? Deel hem dan!

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

Schrijf je in

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

Schrijf je in

Meer nieuws

Heb je twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling?

Download dan de praatjuf app

Praatjuf Telefoon

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Binnen enkele minuten inzicht in taalontwikkeling

Gebruik de Praatjuf Logopedie Check App om eenvoudig en snel te onderzoeken of er sprake is van een spraak- of taalachterstand bij je kind.

  • De Praatjuf app is gratis
  • De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen
  • Bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
  • Beschikbaar voor iPhone & Android smartphones

Je vindt onze app in de Store.

Play Store
DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Kwaliteitsregister
NVLF Logo
Parkinson Net
Stichting Liz
Unik
Praatcoach
Werken bij Praatjuf

Inschrijven

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen