x

Heb je een vraag? Bel ons! Bereikbaar van ma t/m vrijdag van 08:30 - 17:00

Praatjuf
Praatjuf

Samen een ster­ke stem!

Geschreven door: Maaike Hendriks op 10 oktober 2019

Leestijd 4 minuten 4 min

Maaike Hendriks: "In 2000 nam ik een logopediepraktijk over en had ik één medewerker in dienst. Inmiddels zit Praatjuf op meerdere locaties en werken er twaalf logopedisten in ons team. Dat groeien was geen doel op zich, het is gewoon zo gelopen. Als ik kans zie om een nieuwe behandellocatie te openen, doe ik eerst onderzoek: zijn er voldoende cliënten in de buurt, hoeveel collega's werken er al, kunnen we samenwerken met andere paramedische beroepen en is een locatie goed bereikbaar? Daarnaast willen we dat collega's in maximaal 30 minuten op hun werk zijn, zodat de verhouding werk-privé in evenwicht is. Ik vind het belangrijk om een fijne werkomgeving voor mijn team te scheppen, geef hen de ruimte om zich te ontwikkelen.

Omdat we zo hard groeien, is sinds januari 2019 mijn man betrokken bij de bedrijfsvoering. Hij heeft een marketingachtergrond en helpt ons Praatjuf verder te professionaliseren. Zo introduceerden we begin dit jaar Praatplan: de eerste franchiseformule in de logopedie. Hiermee willen we onze marketing- en bedrijfsvoeringkennis delen. Startende ondernemers maar ook bestaande praktijkhouders kunnen zich hierbij aansluiten. Van elkaar leer je en je kunt elkaar versterken zonder dat je in elkaars vaarwater zit. Zo willen we onze formule landelijk uitrollen. Over tien jaar hopen we een netwerk van Praatjuf-locaties te hebben in het land.

Dat we met Praatjuf al drie keer de Kwaliteitstoets behaalden, is iets waarop ik erg trots ben. Doordat we scherp naar elkaar waren, kon iedereen uit het team zich verbeteren. Dat versterkte onze onderlinge band. Daarnaast toetsen we regelmatig de cliënttevredenheid, en die is heel goed. Daar doen we het uiteindelijk voor.

Ik vind het jammer dat veel praktijkhouders zo negatief zijn over de zorgverzekeraars en hun tariefstelling. Door mijn man weet ik hoe er in segmenten buiten de zorg wordt betaald. Zorgverzekeraars betalen altijd op tijd en aan de tarieven wordt binnenkort hopelijk iets gedaan. Daarnaast vind ik dat we als logopedist trotser mogen zijn op ons vak, we zijn te bescheiden. En ten slotte: laat ook eens een ander naar je praktijk kijken. Ideeën doe je vaak op door buitenstaanders die niets met je vakgebied van doen hebben. Daar word je beter van!"

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Bron: NVLF magazine september 2019

Praatjuf

Vind je dit een leuk artikel? Deel hem dan!

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

Schrijf je in

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

Schrijf je in

Meer nieuws

Heb je twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling?

Download dan de praatjuf app

Praatjuf Telefoon

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Binnen enkele minuten inzicht in taalontwikkeling

Gebruik de Praatjuf Logopedie Check App om eenvoudig en snel te onderzoeken of er sprake is van een spraak- of taalachterstand bij je kind.

  • De Praatjuf app is gratis
  • De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen
  • Bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
  • Beschikbaar voor iPhone & Android smartphones

Je vindt onze app in de Store.

Play Store
DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Kwaliteitsregister
NVLF Logo
Parkinson Net
Stichting Liz
Unik
Praatcoach
Werken bij Praatjuf

Inschrijven

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen