news-detail-img news-detail-overlay

Taalontwikkeling bij peuters

"Mijn peuter praat nog niet zo goed"

dinsdag, 26 september 2017

De spraak- en taalontwikkeling van een kind start al in de eerste maanden. De eerste geluidjes, brabbelen, oogcontact maken, horen daar allemaal bij. De omgeving is hierbij heel belangrijk als voorbeeld en stimulering. 

Voor het leren van de taal gaat een kind door verschillende fasen. Een kind leert door zijn of haar omgeving. Alles wat het kind hoort, ziet en voelt, kan zijn of haar ontwikkeling stimuleren. Brabbelen, herkennen van de stem van papa of mama en de eerste woordjes zijn belangrijk in de taalontwikkeling van een kind. Het is belangrijk dat kinderen kunnen aangeven wat ze willen en dat leren ze door te ervaren.

Er zijn vaak vragen zoals: "Mijn kind is 2 jaar en praat nog helemaal niet, is dat normaal?" "Mijn kind is 3 jaar en zegt sommige klanken nog niet goed, moet ik daar iets mee?"

Ieder kind ontwikkelt zich op een andere manier. Het ene kind is heel snel met lopen, het andere kind is heel snel met praten. Er is geen goed of fout. Wat wij heel belangrijk vinden is, het voorkomen dat een kind gefrustreerd raakt bij het praten of dat een kind negatieve ervaringen heeft, omdat het niet verstaan wordt.

Heb je twijfels over de taalontwikkeling van jouw kind? Of wil je gewoon advies? De logopedisten van Praatjuf helpen je graag. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021