news-detail-img news-detail-overlay

Voorlezen maakt je leuker

dinsdag, 14 januari 2020

Op 22 januari is de opening van de Nationale Voorleesdagen. Praatjuf deelt daarom de top 10 prentenboeken en geeft de komende periode elke week een extra boekentip  op social media. Benieuwd naar de eerste tip?


Wanneer je voorleest worden er herinneringen voor het leven gemaakt. Een mooi verhaal voordat je kind gaat slapen of overdags samen plaatjes kijken en benoemen in een prentenboek. Het voorlezen vergroot de woordenschat, het tekstbegrip en spelling. En echt waar, een kwartiertje voorlezen is al voldoende!

Boekentips
De top 10 prentenboeken van 2020 is bekend en ook wij delen graag een extra boekentip: 'Kukelepoep'. Een mooi geïllustreerd prentenboek met hele leuke humor. Logopediste Hannah: "Dit boek is heel geschikt om met kinderen te praten over boerderijdieren maar ook om te oefenen met bezittelijke naamwoorden (zijn, haar, hun etc.). Kortom: een grappig en leerzaam prentenboek om thuis mee aan de slag te gaan!" Benieuwd naar nog meer tips? Volg ons op Instagram en Facebook.

Op de website van de Nationale Voorleesdagen staan een aantal leuke voorleestips die we graag met je delen. Veel leesplezier.

Recensies

Download de praatjuf LOGOPEDIE CHECK APP

De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling van uw kind dan kunt u in deze app een logopedie-CHECK doen.


Praatjuf groot Praatjuf klein

Powered by Wallbrink Crossmedia © 2021