3 min 3 minuten Leestijd

Kijk een dag mee met Praat­­juf Cindy

Geschreven door: Dominique van den Boogaard
op op 01 januari 2024
Kijk een dag mee met Praat­juf Cindy

In de vroege ochtend komt Praatjuf Cindy binnen in de praktijk. Dit moment, gekenmerkt door een serene rust en actieve voorbereiding, vormt de start van een bijzondere dag in deze logopedie praktijk. 

Koffie: Het begin van de dag

De dag begint met een kopje koffie en warme begroetingen van collega's in het gezondheidscentrum. Deze kleine rituelen zijn de bouwstenen voor een positieve start. Ze creëren een band met collega's en zetten de toon voor wat komen gaat.

In de momenten voor de eerste behandeling van de dag, is het tijd om de aanpak te plannen, de mailbox te controleren en soms een telefoontje te plegen. Elke behandeling is een nieuwe ontdekkingsreis, het is nooit routinematig. Dit vereist een diepgaand inzicht in de behoeften van elke cliënt.

Diversiteit in behandelingen

Wanneer de eerste cliënten arriveren, begint de echte magie. Cindy is zowel een Praatjuf als een Praatcoach, beiden segmenten van het Huis voor Logopedie. Ze geniet van de diversiteit van haar cliënten. Elk kind en elke volwassene brengt een unieke uitdaging mee. Haar specialisatie in 'stem' en de trainingen zoals manuele facilitatie van de larynx (MFL) versterken haar vaardigheden. Ze dragen bij aan haar expertise in het behandelen van stemproblemen.

Multidisciplinaire samenwerking: Een bron van kennis

Tussen de behandelingen is er tijd voor administratie, overleg met ouders, scholen en andere betrokkenen. Tussen de middag wordt er geluncht met therapeuten van andere disciplines, zoals fysiotherapeuten en podotherapeuten. Dit biedt een kans om te ontspannen, te delen en te leren. Hierdoor is deze werkomgeving levendig en leerzaam.

Creativiteit en flexibiliteit in behandelingen

De middag is vaak een herhaling van de ochtend, gevuld met behandelingen en administratie. Het vermogen om snel te schakelen en creatief te zijn is cruciaal. Dit maakt elke behandeling uniek, dynamisch. Het geeft veel voldoening.

Veiligheid en vertrouwen: Het fundament van succes

Veiligheid en vertrouwen de pijlers van succesvolle behandelingen bij Praatjuf. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving stelt cliënten in staat effectiever te leren. Het doel is altijd het verbeteren van de kwaliteit van leven. Of het nu gaat om een kind dat leert communiceren of een volwassene die zijn stemklachten overwint.

Teamwerk voor professionele groei

Hoewel ze vaak zelfstandig werkt, vormt het team een essentieel onderdeel van haar werk. Regelmatige vergaderingen, kwaliteitskringen en sociale activiteiten zorgen voor een voortdurende uitwisseling van kennis en ervaring. Deze interacties zijn cruciaal voor professionele groei.

Een carrière van uitdaging en voldoening

Hiermee heb je een blik op het werk van Cindy geworpen. Met een carrière vol uitdagingen, passie, voldoening en constante groei. Gericht op het verbeteren van communicatie en zelfexpressie. Dit maakt dit vak zowel leuk als waardevol. Het is deze passie die elke dag bijzonder maakt, vol kansen om een positieve impact te hebben.

Logopedisten opgelet!

Wil je graag deel uitmaken van het Huis voor Logopedie team waar jouw passie voor communicatie en het helpen van anderen centraal staat? Dan is dit jouw kans! Ontdek de mogelijkheden binnen ons team. Bekijk onze actuele vacatures.  

Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling?

Download dan de Praatjuf app

Praatjuf Telefoon

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Binnen enkele minuten inzicht in taalontwikkeling

Gebruik de Praatjuf Logopedie Check App om eenvoudig en snel te onderzoeken of er sprake is van een spraak- of taalachterstand bij je kind.

  • De Praatjuf app is gratis
  • De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen
  • Bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
  • Beschikbaar voor iPhone & Android smartphones

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf
sluiten

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

x

Heb je een vraag? Bel ons! Bereikbaar van ma t/m vrijdag van 08:30 - 17:00

Praatjuf