Praatjuf
top-bar
x

Heb je een vraag? Bel ons! Bereikbaar van ma t/m vrijdag van 08:30 - 17:00

Praatjuf

Anno 2000 Praatjuf, hoe het begon en verder gaat

Logopedist

Januari 2000 is een mijlpaal in het leven van logopedist Maaike Hendriks: het begin van haar eigen logopediepraktijk in Gezondheidscentrum Didam. Een bloeiende praktijk die staat voor hoogwaardige logopedische zorg en persoonlijke aandacht. De afgelopen jaren is 'Praatjuf' dan ook uitgegroeid met praktijken in Arnhem, Nijmegen, Uden, Angeren, Bemmel en Huissen.

Gelukkig leven

Inmiddels werkt Maaike Hendriks dus samen met een hecht team van bevlogen logopedisten die net zo enthousiast en bekwaam zijn als zijzelf: "Logopedie vinden we leuk. Logopedie heeft alles te maken met communicatie, een basisvoorwaarde voor een gelukkig leven." De logopedisten van Praatjuf staan bekend om hun goede inlevingsvermogen en helpen mensen bij wie praten niet (meer) goed gaat. Praatjuf behandelt problemen met de stem, taal, spraak, adem, het gehoor en met eten & drinken.

Praatjuf voor kinderen

KinderenDe inspirerende naam Praatjuf is een schot in de roos. De meeste cliënten zijn namelijk kinderen en Praatjuf doet er alles aan om een veilige en leerzame omgeving te creëren die aansluit bij hun leefwereld. De logopedisten zetten het kind centraal en zorgen ervoor dat het zich op zijn gemak voelt. Spelenderwijs stimuleren ze de taal- en spraakontwikkeling met de modernste hulpmiddelen, zoals leuke en leerzame spelletjes op de iPad. Voor de wachtende moeders en vaders beschikken alle praktijken van Praatjuf over Wifi.

Praatjuf voor volwassenen

Volwassen zijn als cliënt ook zeer welkom bij Praatjuf. Logopedie kan bijvoorbeeld veel betekenen voor mensen met de ziekte van Parkinson of mensen die te kampen hebben met de gevolgen van een beroerte. Praatjuf zoekt dan naar de beste manier om de communicatie te verbeteren, een gelukkig leven staat immers altijd voorop.

Praatjuf voor baby's

Logopedie is er dus echt voor jong en oud, zelfs voor zuigelingen en baby's. Maaike Hendriks is ook opgeleid tot preverbaal logopedist en behandelt jonge kinderen die problemen hebben met de overgang van borst- naar flesvoeding, of van de fles naar hapjes.

PatientPersoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat al zestien jaar hoog in het vaandel van Praatjuf. De logopedisten kijken dan ook verder dan alleen de eigen praktijk en werken actief samen met alle betrokkenen rondom een cliënt, van de familie tot de school, (huis)arts en andere therapeuten. Al deze persoonlijke contacten dragen immers bij tot het best mogelijke resultaat.

Keurmerk Kiwa

In 2022 is de hoogwaardige kwaliteit van 'Praatjuf, praktijken voor logopedie' beloond met een belangrijk keurmerk,  het zgn. Kiwa-certificaat.


Heb je twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling?

Download dan de praatjuf app

Praatjuf Telefoon

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Binnen enkele minuten inzicht in taalontwikkeling

Gebruik de Praatjuf Logopedie Check App om eenvoudig en snel te onderzoeken of er sprake is van een spraak- of taalachterstand bij je kind.

  • De Praatjuf app is gratis
  • De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen
  • Bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
  • Beschikbaar voor iPhone & Android smartphones

Je vindt onze app in de Store.

Play Store
DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Kwaliteitsregister
NVLF Logo
Parkinson Net
Stichting Liz
Unik
Praatcoach
Werken bij Praatjuf