Anno 2000 Praatjuf, hoe het begon en verder gaat

Januari 2000 is een mijlpaal in het leven van logopedist Maaike Hendriks: het begin van haar eigen logopediepraktijk in Gezondheidscentrum Didam. Een bloeiende praktijk die staat voor hoogwaardige logopedische zorg en persoonlijke aandacht. De afgelopen jaren is 'Praatjuf' dan ook uitgegroeid met praktijken in Arnhem, Nijmegen, Uden, Angeren, Bemmel en Huissen.

Logopedist

Gelukkig leven

Inmiddels werkt Maaike Hendriks dus samen met een hecht team van bevlogen logopedisten die net zo enthousiast en bekwaam zijn als zijzelf: "Logopedie vinden we leuk. Logopedie heeft alles te maken met communicatie, een basisvoorwaarde voor een gelukkig leven." De logopedisten van Praatjuf staan bekend om hun goede inlevingsvermogen en helpen mensen bij wie praten niet (meer) goed gaat. Praatjuf behandelt problemen met de stem, taal, spraak, adem, het gehoor en met eten & drinken.

Praatjuf voor kinderen

Kinderen

De inspirerende naam Praatjuf is een schot in de roos. De meeste cliënten zijn namelijk kinderen. Praatjuf doet er alles aan om een veilige en leerzame omgeving te creëren die aansluit bij hun leefwereld. De logopedisten zetten het kind centraal en zorgen ervoor dat het zich op zijn gemak voelt. Spelenderwijs stimuleren ze de taal- en spraakontwikkeling met de modernste hulpmiddelen, zoals leuke en leerzame spelletjes op de iPad. Voor de wachtende moeders en vaders beschikken alle praktijken van Praatjuf over Wifi.

Praatcoach voor volwassenen

Volwassen zijn als cliënt ook zeer welkom, zij kunnen terecht bij Praatcoach. Logopedie kan bijvoorbeeld veel betekenen voor mensen met de ziekte van Parkinson of mensen die te kampen hebben met de gevolgen van een beroerte. De Praatcoach zoekt dan naar de beste manier om de communicatie te verbeteren, een gelukkig leven staat immers altijd voorop.

Naar Praatcoach

Praatjuf voor baby's

Logopedie is er dus echt voor jong en oud, zelfs voor zuigelingen en baby's. Maaike Hendriks is ook opgeleid tot preverbaal logopedist en behandelt jonge kinderen die problemen hebben met de overgang van borst- naar flesvoeding, of van de fles naar hapjes.

Het Huis voor Logopedie

Praatjuf was de eerste praktijk van wat zou uitgroeien tot een revolutionaire benadering binnen de logopedie. Het is namelijk hoog tijd dat er aandacht komt voor de unieke communicatiebehoeften van verschillende doelgroepen.
Met behulp van een gedreven team van ruim 16 specialisten is de traditionele logopedie getransformeerd tot het Huis voor Logopedie. Een overkoepelend platform waar elke doelgroep de expertise krijgt die het nodig heeft. En er komen binnenkort nog meer afdelingen....

Naar Huis voor Logopedie

Persoonlijke aandacht

Logopedie voor volwassenen

Persoonlijke aandacht staat al zestien jaar hoog in het vaandel van het Huis voor Logopedie. De logopedisten kijken dan ook verder dan alleen de eigen praktijk en werken actief samen met alle betrokkenen rondom een cliënt, van de familie tot de school, (huis)arts en andere therapeuten. Al deze persoonlijke contacten dragen immers bij tot het best mogelijke resultaat.

Keurmerk Kiwa

In 2022 is de hoogwaardige kwaliteit van 'de Huis voor Logopedie praktijken' beloond met een belangrijk keurmerk, het zgn. Kiwa-certificaat.

Heeft u twijfels over de spraak- en/of taalontwikkeling?

Download dan de Praatjuf app

Praatjuf Telefoon

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Binnen enkele minuten inzicht in taalontwikkeling

Gebruik de Praatjuf Logopedie Check App om eenvoudig en snel te onderzoeken of er sprake is van een spraak- of taalachterstand bij je kind.

  • De Praatjuf app is gratis
  • De Praatjuf app is een app voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen
  • Bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
  • Beschikbaar voor iPhone & Android smartphones

Je vindt onze app in de Store.

Play Store

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf
x

Heb je een vraag? Bel ons! Bereikbaar van ma t/m vrijdag van 08:30 - 17:00

Praatjuf